Sajnos ennek a bejegyzésnek csak Română nyelvű változata van.

Aspecte teoretice şi practice privind integrarea tehnicilor psihodramatice în psihoterapia sistemică individuală, de cuplu şi de familie

Natura activităţii: formare profesională continuă – workshop

Numărul de ore: 20.

Numărul de credite acordatede CPR: 20.

Formatori: ORBÁN Mária, psihoterapeut; psiholog principal în psihoterapie sistemică de cuplu și familie, formator-supervizor al ATF-PF, asistent psihodramă (SPJLM), formator psihodramă copii şi adolescenţi (MIPE-Ungaria); psihoterapeut centrat pe persoană de orientare focusing şi formator în focusing copii/adulţi (SGGT-Elveţia) respectiv invitata ei: MAGYARI (MAGÓ) Gyöngyi (psiholog clinician, asistent psihodramă-SPJLM), co-terapeut alături de Orbán Mária în grupurile psihoterapeutice de psihodramă adulți

Data propusă: MAI sau IULIE 2017(depinde de ritmul de alcătuire a grupului). Se va desfășura în cadrul unui sfârșit de săptămână (20 de ore de formare). Workshopul a avut loc de două ori până acum: în 9-10 noi. 2013 şi 8-9 febr. 2014

Workshopul  se desfăşoară în limba română (la cerere se organizează şi grupuri în limba maghiară)

Scurtă descriere: Workshopul este destinat în primul rând participanţilor în formare în psihoterapia sistemică, oferind repere teoretice şi practice pentru integrarea eficientă a tehnicilor psihodramatice în cadrul procesului psihoterapeutic de natură sistemică. În cadrul workshopului se vor prezenta conceptele teoretice de bază şi tehnicile fundamentale ale psihodramei respectiv posibilităţile de aplicare în diferite configuraţii de clienţi. Participanţii vor avea posibilitatea să experienţeze impactul tehnicilor psihodramatice în contextul de grup al workshopului, respectiv să exerseze prin jocuri de rol aplicarea acestora în psihoterapia sistemică individuală, de cuplu și de familie.

Participanţi potenţiali: psihoterapeuţi, consilieri psihologici, medici, psihologi, psihopedagogi, asistenţi sociali cu formare în psihoterapia familiei şi/sau aflaţi în curs de formare în psihoterapia de cuplu şi familie respectiv aflaţi în formare în cadrul altor orientări specifice pe metodă.

Costul formării: 5 euro/ora de formare (o oră de formare este echivalent cu 45 de minute reale).

Reglementarea absenţelor: se poate lipsi maximum de 4 ore de formare din întreaga durată a workshop-ului. Un număr mai mare de absenţe nu permite obţinerea certificatului de participare.

Numărul de participanţi: 14-18 de persoane.

Înscrierile se vor face în ordinea cronologică a anunţării participării.

Notă: cele 20 de ore se recunosc integral ca ore de participare la workshop-uri/conferinţe în psihoterapia sistemică de cuplu şi familie în contul celor 80 de ore care fac parte din curriculumul de formare al ATF-PF.

Informaţii suplimentare, înscriere la dra secretară Carmen MERTOIU, e-mail: psi.quest.info@gmail.com, tel: 0755 – 242763 (L, Mi, V; 08:30 -13:30).