Sorry, this entry is only available in Română.

Servicii pentru clienţi

Servicii pentru clienţi

Psihoterapie şi/sau consiliere individuală pentru adulţi, adolescenţi, copii

Psihoterapie şi/sau consiliere de cuplu, familie

Psihoterapie şi/sau consiliere de grup pentru adulţi, adolescenţi, copii

Consiliere parentală (În curs de completare)

Grupuri în pregătire (În curs de completare)

Programe de intervenție desfășurate în folosul comunității și a formării viitorilor profesioniști

Dat fiind că în orice societate există persoane, cupluri, famili care se confruntă cu probleme care prezintă indicație pentru servicii psihologice de specialitate, dar nu dispun de resursele financiare necesare care să le permită accesul la specialiștii care lucrează în practica privată, aderând la principiile și standardele Codului Etic și Deontologic al profesiei, fiecare dintre specialiștii Asociației  ”Ψ-Quest” oferă încă de la debutul practicii sale profesionale, în mod continuu, intervenții pro bono pentru un număr limitat de clienți. Același lucru este valabil și pentru psihoterapeuții aflați încă în formare și care practică sub supervizarea psihoterapeuților, formatori-supervizori, membri ai Asociației.

Pentru a crește șansele accesului la sprijin de specialitate a oricărei persoane, oricărui cuplu și oricărei familii, Asociația ”Ψ-Quest” a dezvoltat două programe:

I. Psihoterapeuții formatori-supervizori ai Ascociației ”Ψ-Quest” oferă intervenții de specialitate individuale, de cuplu și de familie de durată scurtă și medie, în regim de gratuitate pentru clienții care își dau acordul pentru înregistrarea video a ședințelor, cu scopul utilizării acestor materiale în regim de confidențialitate, în grupurile închise care funcționează în cadrul programelor de formare a viitorilor specialiști, în condițiile respectării prevederilor Codului Etic și Deontologic. 

În formarea viitorilor psihoterapeuți accesul la studierea modului nemijlocit în care lucrează specialiștii cu experiență reprezintă una dintre metodele de învățare utilizate peste tot în lume.

Le mulțumim și pe această cale tuturor clienților noști care în condițiile acestei oferte, respectiv în afara acesteia și-au dat acordul pentru înregistrarea cu scop didactic a ședințelor  de psihoterapie.

II. Psihoterapeuții practicanți sub supervizare, care colaborează în calitate de supervizori, cu formatori-supervizorii membri ai Asociației, la rândul lor își asumă munca în regim pro bono cu un număr limitat de persoane, cupluri și familii, în regim de pro bono (în absența condiției înregistrării video a ședințelor).

Pentru a beneficia de intervenții gratuite, persoanele, cuplurile este necesar să satisfacă următoarele criterii:

  1. să  aibă nevoie de intervenții psihologice de specialitate (după propria apreciere, sau în urma evaluării și indicației specialiștilor)
  2. să facă dovada situației lor financiare precare.

Psihoterapeuții care pot oferi aceste servicii sunt: Dr. Carmen Costea-Bărluțiu (psihoterapeut, lector universitar), Florentina Lijfering (psihoterapeut), Orbán Mária (psihoterapeut, formator-supervizor), Dr. Školka Enikő (psihoterapeut, formator-supervizor).

Pot fi contactate prin intermediul secretariatului Asociației ”Ψ-Quest”. Tel. 0755 – 242763 (L, Mi, V; 08:30 – 13:30).

Dat fiind faptul că numărul de clienți cu care poate lucra fiecare psihoterapeut, formator-supervizor sau psihoterapeut practicant în regim de supervizare, în urma solicitărilor se va realiza o selecție a clienților în funcție de severitatea și urgența  situației, respectiv de ordinea cronologică în care persoanele s-au înscris pe lista de așteptare. Persoanele, cuplurile, familiile care se confruntă cu probleme, dificultăți mai puțin severe vor primi recomandarea de a colabora cu psihoterapeuți aflați la debutul practicii lor profesionale și care lucrează în regim de supervizare cu formatorii-supervizori membri ai Asociației  ”Ψ-Quest” care poartă alături de colegii aflați în formare responsabilitatea actului terapeutic.