Apariția tiparelor de atașament timpurii în relația de cuplu și terapia de cuplu la adulți. Posibilități ale tratamentului leziunilor de atașament timpurii prin metoda EFT

Workshop online (prin platforma zoom), 10 ore de formare (în curs de acreditare la CoPsi și FRP)

Desfășurat de către: Dr. Barát Katalin – medic psihiatru, psihoterapeut, formator-supervizor în modalitatea terapiei sistemice familiale (Budapesta, Ungaria), formator-supervizor senior de onoare al ATF-PF.

Dr. Barát Katalin are o vastă experiență profesională de peste 40 de ani în practica și 20 de ani în formarea în domeniul terapiei sistemice familiale, precum și o contribuție semnificativă la dezvoltarea domeniului atât în Ungaria, cât și în România, unde a derulat programe de formare a terapeuților de la începutul anilor 2000.

Dr. Barát Katalin a fost Președinta Asociației Maghiare de Terapia Familiei din Ungaria (iar în anii precedenți președinta Comisiei Profesionale a acesteia) și a activat o perioadă îndelungată la Spitalul St. Rókus, din Budapesta.

Data: miercuri, 27 octombrie 2021, între 10.00-19.00, cu o pauză de masă între 14.00-15.00, respectiv câte o pauză de cafea înainte și după masă

Taxa de participare: 350 de lei (7 euro/ora de formare, o oră de formare fiind echivalentă cu 45 de minute) – plata se realizează înainte de data la care are loc activitatea, iar dovada plății va fi trimisă prin email.

Workshop-ul se va desfășura în limba maghiară cu traducere în limba română.

Scurtă prezentare:

Orientarea EFT a oferit o nouă focalizare terapiei de cuplu. S-a centrat pe relația de atașament și consideră creșterea gradului de securitate a atașamentului drept o condiție a tratamentului de succes.
De-a lungul atelierului, în urma sumarizării principiilor și practicii specifice modelului EFT, ne vom centra pe evidențierea consecințelor intricării tiparelor de atașament timpurii lipsite de siguranță în relația de cuplu adultă. Cum anume apar aceste tipare în relația de cuplu și în câmpul terapeutic? Care sunt dificultățile cu care ne putem întâlni cel mai frecvent? Ce poate, ce trebuie să facă terapeutul în aceste cazuri în vederea facilitării dezvoltării atașamentului de tip sigur?

Se va prezenta modelul de tratament în 8 pași a lui L. Brubacher, model pe care autorul l-a dezvoltat în metoda EFT.

De-a lungul workshopului se va asigura posibilitatea de procesare a materialului și în grupuri de lucru mici, respectiv familiarizarea cu metoda va fi facilitată și de utilizarea unor fragmente video.

Pentru înscriere, vă rugăm să utilizați adresa de email psi.quest.info@gmail.com, la care să specificați numele întreg, profesia și nivelul Dvs. de specializare.

Mențiune: pentru dobândirea de credite, participarea este obligatorie cu camera deschisă pe durata minimă a 80% din ziua de lucru.